Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

28 februari 2022  |
Hypotheken  

Betaal je minimaal een derde van je maandinkomen aan huur? Dan word je in de volksmond een duurhuurder genoemd. Als duurhuurder verdien je te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar je verdient helaas te weinig om een huis te kunnen kopen. Een duurhuurder bevindt zich dan ook meestal in de vrije huursector. En dat is een hele uitdaging, want sparen is lastig en dus is het haast onmogelijk om een huis te kopen. Maar er is gelukkig goed nieuws voor 1.000 duurhuurders!

Lees verder
17 februari 2022  |
Verzekeren  

Vanaf 1 juli 2022 dient er op iedere verdieping van je woning een rookmelder aanwezig te zijn. Deze rookmelderplicht was al ingevoerd voor nieuwbouwhuizen, maar vanaf deze datum gaat deze maatregel ook gelden voor bestaande bouw. Een belangrijk gegeven, want wat zijn eigenlijk de consequenties als je geen rookmelder ophangt? Is dit voor een verzekeraar een reden om bij een eventuele brand niet uit te keren? We leggen het je graag uit en geven je daarnaast tips in je zoektocht naar een geschikte rookmelder.

Lees verder
03 februari 2022  |
Hypotheken  

De afgelopen twee jaar hebben veel mensen geprofiteerd van de lage hypotheekrente. Sinds een aantal maanden stijgt de rente met kleine stappen. Dit stelt mensen voor de uitdaging of het wel interessant is om de hypotheek nu nog over te sluiten. W&Z! geeft je belangrijke redenen waarom het loont om nu in actie te komen.

Lees verder
19 november 2021  |
Hypotheken  

Loopt uw hypotheek al een tijdje en heeft u er al een tijd niet naar omgekeken? Grote kans dat u -zonder boetekosten- uw rente kunt verlagen en/of de rentevaste periode kunt verlengen…

Er zijn twee mogelijkheden die soms ook kunnen worden gecombineerd.

Lees verder
19 november 2021  |
Verzekeren  

In een periode waar alles duurder lijkt te worden is het natuurlijk prettig om ook eens een ander geluid te horen. De coöperatieve verzekeraar NH1816 is een verzekeraar zonder externe aandeelhouders en zij hebben dan ook geen belang bij winstmaximalisatie. Ze hebben de ruimte om premieverlagingen door te voeren voor het merendeel van hun verzekeringen, waar zowel bestaande als nieuwe verzekerden vanaf 1 december van profiteren.

Lees verder