Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Samenwerking W&Z! met VerduurzamingsLoketNederland (VLN)

30 mei 2024 |
Algemeen nieuws, 

Groen wonen, slim financieren
 
W&Z! is een partnerschap aangegaan met VerduurzamingsLoketNederland (VLN). Samen met VLN zetten wij ons in om uw (toekomstige) huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Wij zijn trots om samen met hen onze diensten aan te bieden aan huiseigenaren die hun wooncomfort willen verbeteren en tegelijkertijd hun energiekosten willen verlagen.

W&Z! is een partnerschap aangegaan met VerduurzamingsLoketNederland (VLN). Samen met VLN zetten wij ons in om uw (toekomstige) huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Wij zijn trots om samen met hen onze diensten aan te bieden aan huiseigenaren die hun wooncomfort willen verbeteren en tegelijkertijd hun energiekosten willen verlagen.
 
Wat doet VLN?
Het doel van VLN is om het verduurzamen van woningen toegankelijk en eenvoudig te maken. VLN biedt een volledige service, van de eerste inspectie van uw woning tot het uitvoeren van de nodige aanpassingen zoals isolatie, het plaatsen van zonnepanelen, en de installatie van energiezuinige warmtepompen. Deze aanpassingen dragen bij aan een lagere energierekening en verhogen de waarde van uw woning.
 
Hoe werkt het?
U kunt W&Z! bellen of mailen indien u geïnteresseerd bent in het verduurzamen van uw woning of in energiebesparen. Wij zorgen dan dat u wordt gebeld door VLN. Er komt dan altijd een technisch specialist vrijblijvend en kosteloos bij u thuis (of uw nieuwe huis). Tijdens dit bezoek wordt de woning technisch bekeken (energielabel, tekortkomingen en kansen) en bespreekt de adviseur welke aanpassingen het meest geschikt zijn voor uw woning en wat de vermoedelijke kosten ongeveer zijn. Vervolgens stelt VLN een gedetailleerd plan op dat niet alleen rekening houdt met uw wensen, maar ook met het beschikbare budget. Voor verduurzaming van uw woning zijn er meer hypotheekmogelijkheden die u voorafgaand of later kunt bespreken met onze adviseur.
 
Onze samenwerking met VLN
Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten sneller en via één contact inzicht geven in de eventuele kosten van de gewenste verduurzaming voor wooncomfort of bespaarmogelijkheden (energielasten omlaag, misschien ook hypotheekrente omlaag) en opbrengsten (stroom terugleveren, hogere woningwaarde door beter energielabel). U kunt de gewenste maatregelen met eigen geld of een aanvullende (hypothecaire) lening financieren.
 
Uw voordelen

 • U krijgt op korte termijn van één specialist inzicht in het totale plaatje (u hoeft niet meer met vier verschillende adviseurs om tafel, wat misschien weken/maanden duurt).
 • Verbeterd wooncomfort: uw huis wordt comfortabeler door betere temperatuurregulatie.
 • Lagere energiekosten: duurzame aanpassingen leiden tot een directe verlaging van uw maandelijkse energierekeningen.
 • Verhoogde woningwaarde: duurzaamheidsinvesteringen kunnen de marktwaarde van uw woning verhogen en mogelijk uw rentetarief van uw hypotheek verlagen.
   
  Rekenvoorbeeld
  Stel: u heeft op dit moment een woning met een energielabel C of D en betaalt maandelijks € 200,- aan energielasten (gas en stroom). Door uw woning beter te isoleren, een hybride warmtepomp te installeren en een aantal (extra) zonnepanelen te plaatsen (kosten € 15.000,- / € 20.000,-), kunt u uw energierekening verlagen naar € 65,- per maand en wordt uw energielabel verhoogd naar label B of A (waardestijging woning). Door het gunstigere energielabel, of de waardestijging van uw woning, kan in sommige gevallen uw rentetarief van uw bestaande hypotheek verder omlaag (besparing is al snel een paar honderd euro per jaar!). Indien u de maatregelen wilt financieren met een extra hypotheek, zijn de maandlasten voor een verhoging van bijvoorbeeld € 20.000,- ongeveer € 100,- per maand aan rente en aflossing. Per saldo zijn uw maandlasten dus € 35,- lager, maar heeft u meer wooncomfort, wordt uw woning meer waard en wordt er minder fossiele brandstof gebruikt (=duurzaam). In sommige gevallen is de besparing natuurlijk nog veel groter. Laat u eens informeren!
   
  Interesse? Bel of mail ons!
  Wij zijn enthousiast over onze samenwerking met VLN en kijken ernaar uit om u te helpen bij het realiseren van uw duurzaamheidswensen. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor.
   
  Samen werken we aan een duurzamere toekomst!