Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Hypotheek voor de Verduurzaming van uw Woning (energiebesparing)

05 juni 2023 |
Hypotheken, 

De urgentie om onze planeet te beschermen en duurzamer te leven wordt steeds groter. Steeds meer mensen nemen dan ook stappen om hun levensstijl te verduurzamen, en een belangrijk aspect daarvan is het aanpassen van de woning. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om deze verduurzaming (en energiebesparing) te financieren.

Het verduurzamen van uw woning biedt vele voordelen, zowel voor het milieu als voor uw eigen portemonnee. Door het installeren van energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp, kunt u uw energieverbruik verminderen en daarmee ook uw energierekening. Bovendien draagt u bij aan de vermindering van CO2-uitstoot, waardoor u een positieve impact heeft op het milieu. Het betalen van de kosten voor verduurzaming kan echter een uitdaging zijn, vooral als u niet over voldoende spaargeld beschikt.

Gelukkig bieden veel banken tegenwoordig de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten voor de verduurzaming van uw woning. Deze zogenaamde 'groene of verduurzamingshypotheken' zijn speciaal ontworpen om investeringen in duurzaamheid te ondersteunen. Het bedrag dat u kunt lenen voor deze verduurzamingsmaatregelen kan bovenop uw reguliere hypotheekbedrag worden geplaatst. Hierdoor kunt u de kosten van de verduurzaming spreiden over een langere periode, terwijl u direct kunt genieten van de voordelen van een energiezuinigere woning.

Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van het verduurzamen van uw woning en het financieren ervan, is de website www.milieucentraal.nl een uitstekende informatiebron. Milieu Centraal is een onafhankelijke organisatie die consumenten informeert over duurzame keuzes en oplossingen. Op hun website vindt u een speciale sectie gewijd aan het verduurzamen van uw woning. U kunt er terecht voor tips, advies en praktische informatie over onderwerpen zoals subsidies, leningen en fiscale regelingen.

Of u nu geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen, het verbeteren van de isolatie, kunststof kozijnen of het overstappen naar een duurzame verwarmingsinstallatie, het financieren van de verduurzaming is vaak mogelijk. Bel ons om samen uw mogelijkheden te bespreken.