Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Welke vergoeding is er vanuit de zorgverzekering voor orthodontie?

28 november 2022 |
Verzekeren, 

Orthodontie (een beugel) wordt tot de leeftijd van 18 jaar vanuit de basisverzekering uitsluitend vergoed in uitzonderlijke gevallen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een schisis (hazenlip). In alle andere situaties wordt orthodontie vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bij een aanvullende verzekering voor orthodontie betaal je geen eigen risico, want dit geldt namelijk alleen voor de basisverzekering.

Wat is de orthodontievergoeding in 2023?
 
Heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten voor orthodontie? Dan ontvangt een kind een (gedeeltelijke) vergoeding voor een behandeling tot een bepaald maximumbedrag per verzekeringsjaar. De vergoeding verschilt per verzekeraar en welke zorgverzekering je kiest. Bij het kiezen van een aanvullende verzekering let je op de maximale vergoeding, welke kosten precies worden vergoed en of er sprake is van aanvullende voorwaarden (medische acceptatie). Volwassenen kunnen zich ook tegen orthodontie verzekeren door het afsluiten van een aanvullende verzekering. Let er wel op dat de premie vaak hoog is en dat het daarom in sommige gevallen loont om een beugel uit eigen zak te betalen.
 
Wachttijd van 1 jaar
 
Voor orthodontie geldt bij alle zorgverzekeraars een wachttermijn van één jaar. Er wordt eerst een jaar premie betaald en vanaf het tweede jaar kom je in aanmerking voor een vergoeding.
 
Advies nodig?
 
Moet je kind of misschien jijzelf wel aan een beugel? W&Z! vertelt je graag een duidelijk verhaal en helpt je aan passend advies voor verzekeren tegen orthodontie. Neem daarom snel contact op met ons kantoor!