Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Wat verandert er in de basisverzekering in 2023?

28 november 2022 |
Verzekeren, 

De wijzigingen voor de basisverzekering in 2023 zijn bekend. Naast een (forse) stijging van de zorgpremie worden er ook een aantal andere belangrijke wijzigingen doorgevoerd. W&Z! legt je graag uit hoe het zit. Is iets niet geheel duidelijk? Laat het ons vooral weten, we helpen je graag op weg.

Collectiviteitskorting vervalt
 
In 2023 vervalt de collectiviteitskorting op de basisverzekering. Dit geldt ook voor CZ. Op de aanvullende zorgverzekering is collectiviteitskorting echter nog wel mogelijk. Daarnaast profiteren verzekerden bij CZ van andere collectieve voordelen nu de collectiviteitskorting op de basisverzekering in 2023 vervalt:
 
1. Fysiotherapie meenemen: dit betekent dat je gratis vijf ongebruikte fysiobehandelingen bij een aanvullende verzekering mee kan nemen naar het volgende verzekeringsjaar. Dit geldt ook al voor een overschot aan fysiobehandelingen van dit jaar;

2. Jaarlijks een HealthCheck: hierbij test je je gezondheid en leefstijl door middel van een HealthCheck. Deze check wordt in 2022 door de aanvullende zorgverzekering volledig vergoed en als verzekerde hoef je geen nota voor te schieten. In 2023 kan je ook met de basisverzekering kosteloos gebruikmaken van deze handige HealthCheck.
 
Eigen risico NIPT wijzigt
 
Vanaf 2023 vervalt het eigen risico bij NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) voor vrouwen met een medische indicatie. Heb je geen medische indicatie? Dan gaat deze regel in per 1 april 2023 en vervalt de eigen bijdrage van € 175,00 per test.
 
Uitbreiding en wijzigingen basisverzekering
 
De regeling paramedische herstelzorg voor coronapatiënten wordt in het nieuwe verzekeringsjaar verlengd. Wel is er de voorwaarde dat patiënten meedoen aan een onderzoek naar het effect van de herstelzorg.
Per 1 januari 2023 verdwijnt ook de vergoeding voor vitamine d uit het basispakket. Vanaf eerdergenoemde datum is dit medicijn voor eigen rekening.
Tot slot wordt ook het medicijn nivolumab in de vorm van immunotherapie toegevoegd aan het basispakket. Dit medicijn wordt ingezet bij de behandeling van de zeldzame kankertumor van het type DMMR of MSI.
 
Hulp nodig? W&Z! weet raad
 
Bij W&Z! werken we veel met CZ. Kom je ergens niet uit of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste aanvullende verzekering? Neem gerust contact met ons op. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je elders beter uit bent met je zorgverzekering. Juist ook voor specifieke gevallen waarbij CZ niet kan worden ingezet. Kortom: laat ons weten hoe we jou het beste kunnen helpen met je zorgverzekering voor 2023.