Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Verzeker je woonlasten tegen arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid

30 juni 2022 |
Verzekeren, 

Het is mogelijk een verzekering af te sluiten die jouw woonlasten (geheel of gedeeltelijk) voor een bepaalde tijd doorbetaald, als je dat even niet meer kunt. Zo'n verzekering kan al voor enkele euro's per maand worden afgesloten, ook indien je hypotheek al loopt.

Als je een eigen woning hebt, heb je wellicht ook een hypotheek. Met het geld wat door de bank aan jou is uitgeleend (de hypothecaire geldlening), heb je de woning aangekocht en/of verbouwd.

Je betaalt maandelijks rente aan de bank om het geld te mogen houden/gebruiken (rente). Daarnaast betaal je meestal  aflossing (of premie/inleg voor de aflossing) waarmee de schuld geheel of gedeeltelijk wordt verlaagd of afgelost. De rente en aflossing worden gezien als de belangrijkste onderdelen van jouw maandelijkse hypotheek lasten.

Bij het aangaan van jouw hypotheek, heb je samen met jouw adviseur gekeken wat je kunt lenen, en wat je maandelijks kunt, en wilt betalen. Daarbij ben je natuurlijk uitgegaan van jouw inkomen en lasten van dat moment. Maar tijdens de looptijd van de hypotheek loop je het risico dat je jouw hypotheek niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld omdat je met pensioen gaat, één van jullie komt te overlijden of dat je langdurig ziek, arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Bij het afsluiten van de hypotheek wordt natuurlijk altijd een brandverzekering op de woning afgesloten. Ook wordt meestal een overlijdensverzekering op de partners afgesloten zodat in voorkomend geval een deel van de hypotheek kan worden afgelost en de lasten omlaag gaan/betaalbaar blijven.

Hoewel de kans op woningbrand of overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek veel kleiner is dan het risico van langdurige ziekte of werkeloosheid, worden deze risico's vaak wel verzekerd. Dit terwijl de impact van arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid op het leven van jou en jouw gezin enorm is. Het is dus erg belangrijk om regelmatig te bedenken of je jouw hypotheek nog kunt betalen als je langdurige ziek of werkeloos raakt.

Het is mogelijk een verzekering af te sluiten die jouw woonlasten (geheel of gedeeltelijk) voor een bepaalde tijd doorbetaald, als je dat even niet meer kunt. Zo'n verzekering kan al voor enkele euro's per maand worden afgesloten, ook indien jouw hypotheek al loopt.

W&Z! hypotheken verzekeren kan samen met jou bekijken wat nodig en wenselijk is, en kan de producten van verschillende aanbieders met je vergelijken qua premie en voorwaarden.

Wil je meer informatie over het verzekeren van de woonlasten tegen werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid? Neem dan vrijblijvend contact op.