Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Check je reisverzekering voordat je op vakantie gaat

30 juni 2022 |
Verzekeren, 

Het is belangrijk dat je, voordat je op vakantie gaat, goed checkt of je reisverzekering nog past bij je vakantie. Vaak is de verzekering al langer terug afgesloten en kunnen in de tussentijd de gezinssituatie en de vakantiewensen veranderd zijn.

Standaard ben je met onze doorlopende reisverzekering verzekerd voor hulp en vervoer tijdens jouw reis

Aanvullende dekkingen reisverzekering

De standaarddekking van de doorlopende reisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Ga je vaak op vakantie buiten Europa of houd je wel van een jaarlijkse wintersportvakantie? Je sluit iedere gewenste dekking eenvoudig af en creëert zo een doorlopende reisverzekering op maat.

Annuleringsverzekering

Jouw reis annuleren of voortijdig afbreken? Met de doorlopende annuleringsverzekering beperk je in zo’n geval de financiële schade. Je moet binnen 7 dagen na het boeken van jouw reis een annuleringsverzekering afsluiten.

Annulering garantie

Als je op vakantie bent en je moet de vakantie afbreken door een, op de polis, gedekte gebeurtenis dan ontvang je de volledige reissom terug in plaats van alleen de ‘niet genoten reisdagen’

Medische kosten

Deze aanvullende dekking kan veel ellende voorkomen. Hiermee ben je verzekerd voor zorgkosten in het buitenland die niet vergoed worden via jouw zorgverzekering. Heb je op jouw zorgverzekering gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan geldt dit eigen risico ook als je medische kosten hebt meeverzekerd op jouw reisverzekering. Het verplichte eigen risico is wel gedekt op jouw reisverzekering.

Pechhulp Motorrijtuigen

Hiermee ben je verzekerd van hulp bij pech of een ongeval met je auto, motor of caravan. Ook heb je recht op vervangend vervoer. De pechhulp is geldig in de landen die op de groene (witte) kaart van jouw autoverzekering staan. 

Ongevallendekking

Keert een bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval tijdens jouw vakantie of weekendje weg.

Winter- en onderwatersportdekking

Met deze aanvullende dekking ben je ook tijdens het duiken en wintersporten goed verzekerd voor o.a. een gipsvlucht. Wil je tijdens jouw wintersport dekking van je reisverzekering? Dan is de wintersportdekking verplicht. Wil je ook verzekerd zijn voor extra zorgkosten, kies dan ook voor de dekking medische kosten.

Werelddekking
Je bent standaard verzekerd in Europa en in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Reis je verder dan de Europese landen en de landen grenzend aan de Middellandse Zee? Kies dan voor Werelddekking.

Maximale reisduur
Je bent standaard verzekerd voor vakanties van maximaal 60 dagen achter elkaar. Met deze dekking kun je de reisduur uitbreiden naar maximaal 180 dagen.

Meer te weten komen over reisverzekeringen? Neem dan vrijblijvend contact op.