Hoefje 29, 1733 AB Nieuwe Niedorp | Einsteinstraat 14c, 1821 BZ Alkmaar | Afspraken mogelijk op diverse locaties in Heerhugowaard & Alkmaar

Nieuws

Terug

Premieverlaging NH1816 voor bestaande en nieuwe verzekerden

19 november 2021 |
Verzekeren, 

In een periode waar alles duurder lijkt te worden is het natuurlijk prettig om ook eens een ander geluid te horen. De coöperatieve verzekeraar NH1816 is een verzekeraar zonder externe aandeelhouders en zij hebben dan ook geen belang bij winstmaximalisatie. Ze hebben de ruimte om premieverlagingen door te voeren voor het merendeel van hun verzekeringen, waar zowel bestaande als nieuwe verzekerden vanaf 1 december van profiteren.

Voor welke verzekeringen geldt een premieverlaging?‚Äč

  • Alle Casco en Beperkt Casco motorrijtuigverzekeringen
  • Pleziervaartuigenverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Woonhuisverzekering
  • Kostbaarhedenverzekering
  • Inventarisverzekering
  • Ongevallenverzekering
  • Caravanverzekering
  • Stacaravanverzekering
  • Recreatiewoningverzekering

De premieverlagingen zijn geldig vanaf de start van het nieuwe verzekeringsjaar voor je verzekering(en). Vanaf dat moment vind je het nieuwe polisblad met de nieuwe premies in de VerzekeringApp en Mijn Polissen omgeving. Voor nieuwe verzekerden geldt uiteraard direct de lagere premie.

Bestaande en nieuwe verzekerden

De NH1816 kiest er bewust voor om hun premieverlagingen door te voeren voor zowel bestaande als nieuwe verzekerden, want zij hechten, net als ons, veel waarde aan solidariteit. Samen zijn we betrokken bij elkaar en onze samenleving. Hierbij sluiten wij niemand uit. Bovendien geeft de coöperatie Nh1816 een deel van hun winst terug aan de maatschappij, in de vorm van steun aan lokale goede doelen en maatschappelijk partners.

Waarom krijgen niet alle verzekeringen een premieverlaging?

Een premieverlaging is alleen mogelijk wanneer er voldoende ruimte is tussen de ontvangen premie en het aantal betaalde schadevergoedingen. Schadevergoedingen betalen wij vanuit de premie-inkomsten; als we meer vergoedingen moeten betalen dan we aan premie ontvangen, wordt dat lastig. Dan kunnen we het ons niet veroorloven om de premie te verlagen.

Bij een aantal verzekeringen is de schadelast zodanig gestegen dat ze genoodzaakt zijn de premie van deze verzekeringen beperkt te verhogen.

Wil je meer weten over de hoogte van jouw maandelijkse premie? Neem contact met ons op!